30 Aralık 2012 Pazar

Okçular Tepesi - Mustafa DERBENTLİ


Uhud Savaşında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir gurup sahabeye tepeyi tutma görevi vermiş ve ne olursa olsun beklenen yerin terk edilmemesini söylemiştir. Savaş başlayıp da Müslümanların galip geldiği ve müşriklerin ganimetleri bırakıp kaçtıkları görülünce tepeyi muhafaza ile görevli bir grup sahabe meydana koşmak istemiş. Diğer grup Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in kesin talimatının olduğu bundan dolayı da yerlerin terk edilmemesi gerektiği yönünde ısrarcı beyanlarda bulunmuşlar. Ancak başarılı olamamışlardır.

Ne yazık ki yerlerini bırakarak alana gitmişlerdir. Halid Bin Velid komutasındaki müşrik askerleri de hücuma geçerek savaşın seyrini değiştirmişlerdir. Bu vesile ile kazanılan bir savaş nerdeyse kaybedilme aşamasına gelmiş, Müslümanlardan bu sebepten dolayı daha fazla şehit verilmiş hatta Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) dişi kırılmıştır.


Bu olayı herkes bilir.
Ancak yorum farkı ayrı bir maharet.
Evet günümüzde hala tepeyi bekleyen okçular var Elhamdülillah. Kıyamete kadar da sözlerinde sadakat gösteren okçular olacaktır. Şu da unutulmamalıdır ki tepeyi terk edenler dinden çıkmamıştır. Bunun bu şekilde bilinmesi mutlaktır. Ancak emre uymamışlar verilen sözde sadakat göstermemişlerdir.

Tepeyi Terkedenlere

Tepeyi terk ettiniz Irak işgal edildi, Libya işgal edildi, Suriye işgalin eşiğinde. Müslüman coğrafyada akan gözyaşı hiç dinmedi. Hatta o aşamaya geldik ki Türkiye’den atılan işgal kuvvetlerinin askerleri Patriotları bekleyeceğiz adı altında anlaşmayla geri geliyorlar. Alandaki ganimetlere belki ulaştınız. Ayağınızın altına bir bakın kimin üstüne bastınız veya hangi değerimiz karşılığında o ganimeti aldınız? Unutmayın ki bu ganimetlerin karşılığı gözyaşı ve kan oldu. Lütfen yapılanları tekrar analiz edin ne kazanıldı? Ne kaybedildi? Bir bakın ve tepeye geri dönün.
Tepeyi Bekleyen Okçulara
Allah sizlerden razı olsun. Allah gücünüzü artırsın.  Siz olduğunuz sürece tepeyi kimse işgal edemeyecek. Belki eski gücünüz yok. Ama unutmayın ki Allah sizinle beraberdir. Allah sizinle beraber olduktan sonra da zaten size galip gelecek yoktur.

Ne Mutlu Okçular Tepesini Bekleyenlere...

Hiç yorum yok: