5 Mart 2013 Salı

Sopa-Ergün Diler

Hindistan'dan Kanada'ya giden bir yük gemisi fırtınada batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız okyanusun ortasında yapayalnız kalır. Batan gemiden kurtulanlar bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında 300 kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli çocuktur!

Esmer, iri gözlü Pi'nin ailesi de can vermiştir!Babasının gemiye yüklediği bütün hayvanlar ile birlikte...Pİ çaresiz bir sandal ve içindeki hayvanlar ile yaşama tutunmuştur! AKLI hiç devre dışı bırakmamıştır! Sandal sakinleri tek tek ölürken , kaplanla finale kalmayı başarmıştır.
Kazanmanın yolunu da bulmuştur:
SOPA!Dirense de güçlü kudretli kaplan ince uzun bir sopayla küçücük sandalın içinde yola gelmiş ve Pİ'ye boyun eğmiştir! Peki bu OSCARLIK filmle bizim ne ilgimiz var!
Anlatalım...Türkiye öyle bir ülke ki asla kendi kendine bırakılmıyor! 
Kaderini kendi çizmesi engelleniyor!Düne kadar Ankara'ya yolladığımız ya da zaten orada olanlar bu koca ülkeyi ileri götürmeyi bırakın el frenini çekip garajda beklemeye aldılar!
Kimseyi suçlamıyorum!Türkiye haini bol bir ülke de olsa kimseye bir laf etmek niyetinde değilim. Ama yaşananları, yapılanları ve sonuçları alt alta sıralayınca bütün bunlar en basit bir ifadeyle APTALLIK!Bakın, devleti yönetmeye talip olduğunuz an AKLI ön plana almak zorundasınız! Türkiye'nin konumumu, içerideki hain potansiyelini, askerin hassasiyetini, kurumları, MİT'i yani devleti devlet yapan ne varsa röntgenini çekmek zorundasınız!
Düne kadar bunu aklından geçirenler ya hapsi ya da ipi boyladı! Çünkü Ankara'da adı Türk olsa da dışarıya hizmet eden çok insan vardı!
Haliyle başkentte bizi temsil eden AKIL olmayınca sorunlar dağ gibi büyüdü!
ASALA çıktı! Elçilerimiz, temsilcilerimiz öldü.
Biz sadece izledik! Çünkü bu örgütün arkasında kim olduğunu ve neden bu eyleme kalkıştığını sorgulamadık!KUKLACININ kim olduğuna kafa yormadık! ASALA binbir emekle yetiştirdiğimiz insanlarımızı ortadan kaldırırken biz GLADYO'nun elinde büyüyenlere silah verip "Gidin onları yok edin!" dedik! Şaka gibi değil mi! Yahu hepsi aynı yerden EMİR alıyor! Nasıl gidip ERMENİ'yi vursun! Tahlili iyi yapamadığımız için sonuç ağır oldu! ASALA ile gelipDIŞİŞLERİ'ndeki bütün kadroyu değiştirdiler. İlkeler kaldırılıp çöpe atıldı! Dışişleri bizden çıktı!
SOPA, ASALA terörüydü! Kuklacının ne yapmak isteğini anlayamadık! Oyuna geldik!
Dayak yedik! Onlar kazandı!Hatırlayanlar bilir!
12 Eylül öncesinde sokağa çıkılmazdı! Biz İzmir'de maç yapacak saha bulamazdık! En güvenlisinde bile kesinlikle bir çatışma olurdu!
Ortalık kan gölüydü! Gençler birbirini vuruyor, analar babalar ağlıyor, ülke acı çekiyor ama devlet görünmüyordu! 
YOKTU! Başbakan Demirel ülkenin borç makasını kapatmış, bağımsızlığa yakın bir tavır almıştı! Ama en akıllı çocuklarımızı gönderdiğimiz ORDU yani Peygamber Ocağı "Ülkeyi komünizmden kurtarmak için" darbe yaptı! Yüzde 99.9'u Müslüman olan bir ülkeye komünizm nasıl gelecekti! Hangi babayiğit getirecekti! Ve bunu nasıl yapacaktı! Ama ordu inanmıştı! Kararlıydı! Gereğini yaptı. Kan gölüne dönen sokaklarda, 12 Eylül sabahı MANTAR TABANCASI BİLE PATLAMIYORDU!Patlayamazdı! Çünkü Türkiye ekonomisi PAZARA dönüşmüş, yabancı BARONLARIN müdahalesine açık bir hale gelmişti! Türkiye artık iyice avuçlarındaydı!
Asker bunu görmüyordu!Görmeyi bırakın Evren Paşa darbeyi neden yaptığını bile bilmiyordu! Umarım "hak vaki" olmadan önce görür! Ya da birileri gidip anlatır!
Yani SOPA bu kez terördü!
Devam...
28 Şubat geldi.. 
İRTİCA en iyi bildikleri yöntemdi! Bankaların boşaltılması ve Avrupa destekli İSLAM'i hareketin çökmesi için düğmeye basıldı! Ne Erbakan Hoca kaldı, ne de partisi! Senaryoyu yazanlar siyaseten gitmesi gerekenleri götürürken bütün bankaların kasası da boşaltılıyordu! Asker TANKLARI Sincan'a gönderirken milletin cebi boşaltılıyordu!
SOPA bu kez İRTİCAYDI!Bütün bunlarla birlikte 30 yıldır süren bir savaş vardı! Binlerce gencin hayatına ve milyarlarca dolara malolan! Öcalan diye biri çıkıp bir grup solcu Kürt gencini örgütledi. AĞALARA saldırdı!
Çok konuşulmasa da PKK önce bölgenin kremasını, gücü elinde tutan AĞALARI hedefe koydu! Ankara ile ilişkisi her daim iyi olan ağalar bu sorunu farklı aktardı! Düşünmeyi sevmeyen Ankara da inandı! Hal böyle olunca ufak müdahalelerle çözübilecek bir sorun ülkeyi bölünme aşamasına getirdi! Çünkü yine "PKK'nın arkasında kim var? Dertleri ne?" diye sormuyorduk! Ortada silah tutan eller vardı ve bunlar kesilmeliydi! Bütün motivasyon buydu!
Bizi bizden daha iyi tanıyan güçler hem PKK'nın içine sızdı hem de devleti topyekun oraya sevk etti! 300-500baldırı çıplağın karşısına eğitimli bir grup sürüleceğine koca bir ordu bölgeye gönderildi!
220 bin asker üç-beş çapulcunun peşindeydi! Sivrisineği BALYOZLA ezmeye çalışıyorduk! Garip ama gerçekti! Hem medya hem asker bunu böyle çözeceğini sanıyordu! Ya da bizi buna inandırıyorlardı!
Anlayacağınız SOPA bu kez PKK'ydı!
Adamlar sopayı değiştirse de biz DAYAK yemekten vazgeçmiyorduk! Alışmıştık! Çünkü okullarda çocuklarımıza soru sormayı değil ezberi öğretiyorduk! Sistem papağan yetiştiriyordu!
Durum böyle olunca yıkım kaçınılmaz oluyordu!
Aradan 30 yıl geçti! "BÖLÜNECEĞİZ" diye yangına körükle gidenler şimdi nerede!
Bakın elebaşı Öcalan "Ne bağımsızlık, ne de özerklik talebimiz var!" diyor!
EVET BEYLER! Neredesiniz!
Bu toprakların çocukları yıllarca birbirini kırarken hiç mi vicdanınız sızlamadı! Türk ve Kürt kavga ederse bundan sadece "bizim" zarar göreceğimizi bilmiyor muydunuz? Yoksa dışarıdan aldığınız emirler böyle miydi! Hem Müslüman'ı, hem Kürt'ü, hem ülkücüyü, gerektiğinde içinizden çıkan SOL'u sakıncalı gösteren siz değil miydiniz? 
Çünkü gerçeği söyleyeni mimlediniz, hayatını kaydırdınız! Bir araba SOPA attınız!
Artık 'yes bitti! Bitecek!
SOPA sizin elinizde değil! Almak için çok uğraşsanız da değil!
Şimdi sizi görelim kağıttan KAPLANLAR!

NOT 1: 
Kimden söz ettiğimi merak edeceksiniz! Askerden, medyaya, siyasetçiden profesöre kadar herkes suçlu! Yelpaze geniş! Boşlukları siz doldurun! 
NOT 2: Öcalan'ın İmralı tutanaklarını okudum. Ortalık biraz yatışsın, gerçekler ortaya çıksın, söyleyecek çok sözüm var! Biraz bekleyin!

Hiç yorum yok: