28 Ocak 2013 Pazartesi

MI6'nın PKK ve sol terör örgütleriyle bağı var mı?Cem Küçük


24 Ocak'ta yazdığım 'DHKP-C-Brüksel-Londra hattı' başlıklı yazı üzerine İngiltere'nin Türkiye Büyükelçiliği'nden bir mektup aldım. Yazdığım yazının asılsız ve temelsiz olduğunu söyleyen mektubu önce okuyalım, sonra tartışırız.

'Gazetenizin bugünkü (24 Ocak 2013 tarihli) baskısında, Cem Küçük tarafından kaleme alınan ve Birleşik Krallık'ı terör örgütü DHKP-C'ye gizli bir destek sunmakla suçlayan yazı, beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Sayın Küçük'ün, bu suçlamaları yayınlamadan önce bizimle temasa geçmemiş ve iddialarını destekleyecek en küçük bir delil dahi sunmamış olması üzüntümü daha da arttırdı.

Sayın Küçük bu makalesinde, tıpkı PKK gibi, DHKP-C'nin de Birleşik Krallık tarafından terör örgütü olarak yasaklanmış olduğu gerçeğini tamamıyla göz ardı ediyor. Kuzey İrlanda'daki Sıkıntı döneminde karşılaştığımız acı terör tecrübesi nedeniyle Birleşik Krallık, terör örgütlerinin denizaşırı ülkelerden desteğe erişiminin kesilmesi ihtiyacının bilincindedir. Birleşik Krallık'ın, terör örgütlerinin finans temini de dahil  her tür faaliyetiyle mücadele konusunda son derece sert bir tutum izlemesinin en önemli nedenlerinden birisi de budur. Gerçekten de, son yıllarda, PKK'nın finansman temini faaliyetlerini %60 oranında azaltmış bulunmaktayız.

Bu fırsattan istifade ederek, makalede yer verilen asılsız ve rahatsızlık verici iddiaların aksine, ticaretten kültüre pek çok alanda en önemli dost ve ortaklarımızdan birisi olan Türkiye'nin her tür terör grubu ve terörist eylem ile mücadelesine, en içten ve sağlam desteği vermekte olduğumuzun ve vermeye de devam edeceğimizin altını çizmek isterim.

Peter Spoor

Birleşik Krallık Büyükelçiliği

Küresel İşler Daire Başkanı

Basın Müsteşarı'

Bir kere Küresel İşler Daire Başkanlığı herhalde MI6'nın başka türlü söylenme biçimi. Öyle ya, Bay Spoor MI6 diyemeyeceğine göre bu tabiri kullanıyorlar.

Bay Spoor mektubunda tıpkı PKK gibi DHKP-C'nin İngiliz devleti tarafından terör örgütü listesinde olduğunu söylüyor. Tamam, doğru. Sadece İngiltere'nin değil, bütün Avrupa, ABD ve hatta Rusya'nın terör örgütü listesinde. Bu neyi değiştirir ki? O zaman adama sormazlar mı, PKK bu silahları kimden alıyor diye. Bombalar, silahların bir kısmı Avrupa üzerinden Kandil'e gelmiyor mu? İstese İngiltere bunun önüne geçemez mi?

Bay Spoor ayrıca İngiltere'nin PKK finansman desteğini % 60 oranında azaltmış olduğunu söylüyor. PKK'nın İngiltere'de Türk ve Kürt vatandaşlardan elini kolunu sallayarak haraç topladığı, o paralarla terör faaliyetleri yapıldığını herkes biliyor. İngiltere güçlü bir ülke. Kendi ülkesinde PKK faaliyetlerini isterse birkaç günde bitirebilir. Niçin bitirmiyor?

Hadi bunu da geçtik. Kuzey Londra'da Stoke Levington Road'da meşhur bir halkevi var. Eskiden burası Kıbrıslı Türklerin düğün yaptığı yerdi. Daha sonra burası DHKP-C'nin Londra'daki merkezi oldu. Bu halk evine DHKP-C'yi yerleştiren kimdi? 1990'larda DHKP-C'yi oradan çıkarıp PKK'ya tahsis eden kimdi? PKK liderlerinden Mustafa Karasu Londra'ya gelince –ara ara geliyor –bu halk evinde kalmıyor mu?

Devam edelim… Oslo görüşmelerini ayarlayan, PKK'nın Kandil ve Avrupa'daki liderlerine bu görüşmede refakat eden, onları getirip götüren MI6'dan başkası değildi herhalde.

İngiltere Ortadoğu'nun haritasını çizmiş bir ülke. Bu topraklara kayıtsız kalması mümkün değil. Her taşın altında vardırlar ama izlerini sürmek imkansız. MI6'yla bağlantılı son iki yılda bazı cinayetler oldu. Mesela İran nükleer programında çalışan Irak kökenli İngiliz vatandaşı Saad al Hilli ve ailesini kim öldürdü? İran yönetimine karşı savaşan Halkın Mücahitleri ve Cundallah örgütlerinin 'İran'ın çıkarlarına karşı' ortak eylemler düzenlemek için Londra'da bir araya getiren ve akıl veren hangi istihbarat kuruluşuydu?

Türkiye'deki sol-Marksist terör örgütleriyle Londra'nın kuvvetli bağları vardır. Bunları yazınca elbette yok diyecekler. Ama olduğunu biliyoruz. Sayın Spoor'a bir tek sorum var. İngiliz devletinin ve MI6'nın Türkiye'yle ilgili son 100 yılık belgelerini kamuoyuna açıklayın. Eğer bu belgelerde sizin Türkiye'deki sol terör örgütleriyle hiç irtibatınız olmamışsa, söz veriyorum sizden özür dileyeceğim ve bir daha da bu konuda yazı yazmayacağım.

Hiç yorum yok: