11 Kasım 2012 Pazar

Oreo Obama - Hüsnü Mahalli


Irak'ın işgalini utanmadan alkışlayanlar şimdi de 'Irak'tan çekileceğim' diyen Obama'yı göklere çıkarıyor. Umarım aynı kişiler kısa süre sonra 'Nereden çıktı bu pis zenci ' demez. Üstelik Obama tam anlamıyla zenci de değil! Babası Kenyalı bir zenci. Evlilikten bir süre sonra babasının terk ettiği beyaz Amerikalı annesi bu kez sarı ırktan yani Endenozyalı Müslüman bir kişiyle evlenir. 4 yıl Endenozya'da yaşamak zorunda kalan Obama hem Müslüman hem de Hıristiyan Katolik okullarına gider, sonra ABD'ye döner ve annesi ölünce beyaz anneannesi ve beyaz babaannesinin yanında Anglo-Sakson Protestan kilisesi inançlarına göre yaşar.
ADINI DUYAN YOKİşte bu nedenle Amerikalılar Obama'ya 'Negro' değil de dışı siyah kakao, içi beyaz kremalı bir bisküvi olan ve ABD'de çok popüler Oreo adını yakıştırıyorlar. 

4-5 yıl öncesine kadar Washington'da kimsenin adını bile duymadığı Oreo Obama aniden siyaset sahnesine çıkar ve merdivenleri hızla tırmanarak Demokrat Parti'nin başkan adayı olur.
Sonra da Vietnam gazisi ve ahı gitmiş vahı kalmış McCain'i yenerek başkan seçilir.
Geçen hafta yazmıştım. Obama kesin seçilecek.

Çünkü ABD'deki egemen güçlerin böylesi ilginç bir 'sembol'e gereksinimi var. Çünkü ABD'de yaşayan beyaz olmayanlar sistemin kendilerine haksızlık yaptığına inanıyor ve giderek ülkeye güvenleri azalıyor. Yapılan istatistiklere göre 2042 yılında zenciler, Latin, Asya ve Arap kökenlilerin toplam sayısı beyazlardan fazla olacak.
ÇEYREK ZENCİİşte bu gerçeği gören egemen güçler Obama gibi sistemin yarattığı ve sisteme inanan 'Çeyrek zenci' birini başkan seçme gereğini duydu.

Yani her tarafı lekeli Beyaz Saray'a dışı siyah başkan gerekiyordu. Ve öyle oldu.

Geçen hafta seçim günü yazımda Obama'nın başkan seçildikten sonra Beyaz Saray Genel Sekreterliği'ne Yahudi kökenli Ram Emanuel'i getireceğini yazmıştım.

Bazı çevreler Obama'yı politikaya sokanın aslında Ram ile birlikte yine Yahudi olan David Axelrod ve Lee Rosenberg olduğunu söylüyor.
Amerikalı olmasına rağmen iki kez İsrail ordusunda gönüllü olarak görev yapan Ram'ın babası İsrail medyasına verdiği demeçlerde:
''Oğlum Yahudi duygularını Beyaz Saray dışında bırakmayacaktır ve Obama'nın İsrail yanlısı olması için her şeyi yapacaktır'' diyordu.
Elbette her şey Ram ile sınırlı değil. Obama'nın yanındaki en önemli 10-12 kişilik ekipte (hiç zenci yok) Yahudi  lobilerinin 4 önemli adamı daha var.
Ve bunlar Obama'nın dış politika kararlarında çok etkili olacaktır.
HAYAL KURMAYINİsrail yanlısı böylesi bir ekip tarafından çevrelenen Obama acaba nasıl olur da Ortadoğu'da barış, Irak'tan çekilme, İran ve Suriye ile görüşme, Irak'ta Kürt meselesi, Kıbrıs sorunu ve bizi ilgilendiren diğer önemli konularda doğru kararlar alacak?
Kimse hayal kurmasın.
Başkan seçildikten sonra ilk telefon görüşmesini İsrail Başbakanı Olmert ile yapan Obama çevresindekilerin etkisinde kaldıkça Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada hiçbir şey değişmeyecektir. Tersine her şey çok daha karmaşık bir hal alacaktır.
Ermeni ve Kürt hayranı yardımcısı Biden'in de varlığını hatırlatarak, Obama coğrafyamızı bu karmaşıklığa sürüklemek için hiç çekinmeden tehlikeli adımlar  atabilir. Çünkü mutlak İsrail yandaşı olarak davranan bir Obama hiçbir konuda doğru ve mantıklı bir karar alamayacaktır. Aksi takdirde ikinci bir Monica Lewinski vakasıyla karşı karşıya kalabilir!!
FİLİSTİN KRİTERİObama'nın coğrafyamıza yönelik politikalarının temel kriteri Filistin sorununa yaklaşımıdır. Başka bir ifadeyle Filistin sorununu çözemeyen ya da İsrail'in istediği yönde çözmeye kalkışan bir Obama doğal olarak Lübnan, Irak, Suriye, İran ve hatta Afganistan konularında doğru hiçbir adım atamayacaktır.
Bunun sonucu olarak Irak'taki  Kürt sorunu ve buna bağlı olarak Türkiye, İran ve Suriye'deki  Kürtler ile ilgli tartışmalar devam edecektir. Ermenilere 'Soykırımı tanıyacağım' diyen Obama ise bu konuyu önümüzdeki dönemde Türkiye'yi daha da İsrail yanlısı yapmak için şantaj unsuru olarak kullanacaktır.
AK Parti yönetimindeki Türkiye'nin laik, demokratik, ılımlı İslamı ise Obama için Şii Acem ve radikal Arap Suudilere karşı mutlaka yararlanılması ve kullanılması gereken çok önemli bir silahtır.
-
1-Bu yazı 12-11-2008'de bu köşede yayınlanmıştır. Obama'ya büyük umutlar bağlayanlara hatırlatmak istedim.
2-Son seçimlere katılma oranı  % 50 civarında. Bu durumda Obama katılanların %50'sinin oyunu aldığına göre Amerikan halkının %25'nin oyuyla başkan ve dünya hakimi oldu.
Müthiş bir demokrasi!

Hiç yorum yok: