7 Mart 2013 Perşembe

Bülent Arınç'a suikast planı


Seferberlik Tetkik Kurulu ile ilgili 2007-2008’de MİT’e gönderilen belgeler kaos planını gözler önüne serdi.

MİT'in Seferberlik Tetkik Kurulu'na ilişkinTBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gönderdiği belgeler arasındaki 6 ihbar mektubu, hükümeti yıkmak için düşünülen kanlı kaos planlarını gözler önüne serdi.Özel Kuvvetler bünyesindeki bir subayın 2007-2008 yıllarında gönderdiği ihbar mektubu mezhep çatışması, Kürt-Türk kışkırtması laik-anti laik ve mezhep kışkırtmaları ile bölünmeye zemin hazırlanmak istendiğini ortaya koydu.

Hükümeti düşürmek için için ülkeyi yangın yerine çevirmeyi öngören planlar arasında CumhurbaşkanıAbdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast da yer aldı. 2007'de MİT'e gönderilen bu suikast ihbarı sonrasında Bülent Arınç'ın evinin önünde 19 Aralık 2009 tarihinde Seferberlik Tetkik Kurulumensubu iki asker gözaltına alınmıştı. Şok ihbar mektupları mahkemenin talebi üzerine TBMM tarafından Zirve davasının görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İşte o ihbar mektubunda yer alan kaos planlarının bazıları:

Fatih köprüsü bombalanacak

Toplum içerisinde temelleri atılmış bulunan Kürt- Türk, Alevi-Sünni, Laik-Antilaik gibi kavramların başta basın yayın organları olmak üzere her türlü yöntem kullanılarak körüklenmesi ve bu sayede bölünmenin hızlandırılması.

♦ Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Bolu Dağı Tüneli, Yalova Feribotu, Karadeniz Sahil Yolu gibi ülke içinde ve dışında büyük ses getirecek kritik yerlerde yoğunluklu olarak bombalar patlatılarak halkın hükümete ve devlete olan güvenini sarsarak kargaşa çıkarılması. 

♦ Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) yurt genelinde düzenlediği mitinglere hükümet kanadından kurumsal veya bireysel olarak sert tepki verilmesi sağlanarak toplumsal çatışma ortamının körüklenmesi

EŞLERiNi AŞAĞILAYIN

♦ Kerkük'te bulunan Türkmenler’e yönelik suikastlar gerçekleştirilerek Irak'ın kuzeyine yapılacak askeri harekatın gerekliliği konusunda kamuoyunun ikna edilmesinin sağlanması. 

♦ Emine Erdoğan, Hayrünnisa Gül,Münevver Arınç hakkında 'küçük düşürme' propaganda tekniğine uygun olarak aşağılayıcı yazılar yazılması, karikatürler çizilmesi böylece eşlerinin hata yapmalarının sağlanması. Aynı zamanda AKP tabanında, 'Kendi eşinin namusuna sahip çıkamayan bizim eşlerimize nasıl sahip çıkacak' şeklinde soru işaretleri oluşturulması. 

♦ Usame Bin Ladin ve Mesut Barzani'nin AKP lehine beyanatlar vermesi sağlanarak kamuyuna bu gruplarla işbirliği ve irtibat halinde olduğu imajının verilmesi. 

♦ İrticai bir gruba mensup olduğu izlenimini uyandıran kişi veya kişilerce Anıtkabir'e saldırı düzenlettirilerek kamuoyunda infial uyandırılması.

♦ İmam hatip lisesi veya türban mağduru bayanlar kullanılarak provokatif açıklamalar yapmalarının Türkan Saylan'a yönelik hakaret veya fiziki sataşmalarda bulunmalarının sağlanması. 

♦ Borsa ve dövizde spekülatif hareketler yapılıp güven ortamının yıkılarak AKP'nin en çok üzerinde durduğu çok başarılı olduğunu iddia ettiği ekonomik istikrarın bozulmasının sağlanması.

♦ Ülkeyi gerekirse uluslararası çatışmalara sürükleyici eylem planların tertip edilmesi. Böylelikle kamuoyuna askerin mevcudiyetini bir kez daha vurgulayıp askerin hareket kabiliyetinin artırılması.

MİTİNGLERDE PROVOKASYON

Söz konusu mitingler esnasında irticai örgütler tarafından yapıldığı izlenimini uyandıracak şekilde bombalı eylemler düzenlenerek olayların provoke edilmesi. 

♦ Bir taraftan TuncayÖzkan, Türkan Saylan diğer taraftan ise Bülent Arıç, Abdullah Gül gibi kilit isimlerin eş güdümlü olarak düzenlenecek suikast ve suikast girişimleri ile toplumsal kutuplaşmanın artırılması.

♦ Toplumda infial uyandıracak olayların planlanması ve gerçekleştirilmesi neticesinde sokaklarda oluşan kalabalığa karşı EMASYA birliklerinin kullanılması ve mevcut durum belirlenerek mevcut hükümetin görevine son verilmesi.

Hiç yorum yok: