19 Aralık 2012 Çarşamba

Talip Doğan KARLIBEL Merhum Necip Hablemitoğlu Anısına…


Tarih:18 Aralık 2002, Saat 20.08
Yer: Ankara, Portakal Çiçek Sokak.
Faili meçhul Cinayetler zincirine bir yenisi daha eklenmişti. Ankara’da Portakal Çiçeği Sokağında, 18.12.2002 Tarihinde Sayın Doç. Necip Hablemitoğlu evinin önünde vahşice bir suikaste kurban oldu. Kendisinin, hala sebebi ve failleri bulunamayan bir suikaste kurban edildiği o esrarengiz olayı, eminim ki hepimiz hatırlıyoruz…
O gün gazetelerin manşetlerinde şöyle yer aldı:

“  ‘KİM’ VURDUYA GİTTİ

Türkiye’deki Alman vakıflarını casuslukla suçlayıp DGM’de dava açılmasını sağlayan, Atatürkçü bilim adamı Doç. Necip Hablemitoğlu, Ankara’da evinin önünde profesyonelce düzenlenen bir saldırıyla öldürüldü.”

Ve Bugün…

Ankara Portakal Çiçeği Sokağında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu, tarih ve araştırma yazılarının en önemli isimlerinden biri olan Sayın Doç. Necip Hablemitoğlu’nu elem bir şekilde kaybetmemizin üzerinden tam 10 yıl geçti. Bu vahim olayın 10.yıl dönümünde, suikastin neden işlendiği, kimler tarafından planlandığı ve uygulandığı konusunda hala bir sonuca ulaşılamamıştır.

Alman Gladyosu’nun GSG 9 Timlerinin Türkiye’de gerçekleştirdiği operasyonlardan biri olan Rahmetli Necip Hablemitoğlu Cinayetinin,10.yıl dönümünde, failleri hala ortaya çıkmayan ama bütün göstergelerin Almanya’yı işaret ettiği bu cinayetin sonucunu birileri ortaya çıkarmak istemiyor nedense?

Bu konuda şahsi olarak onlarca kitabı kaleme aldım. Cinayetle ilgili olarak, Ergenekon Savcısı NİHAT TAŞKIN tarafından 2006 yılında ifademe başvuruldu. Ve bu yıl da 19-20 Ocak 2012 Tarihleri arasında, Ergenekon Davasında TANIK sıfatıyla tekrar ifade vermem için çağırıldım. İfade vermiş olduğum 22 saatlik süre içerisinde bu cinayeti yapanların kimler olabileceğini birçok kez dile getirmiş olmama rağmen, nedense bu cinayet hala faili meçhul şekilde yer almaktadır.

Bütün siyasi cinayetlerde, oklar; İran, PKK, İsrail, Hizbullah gibi örgütleri gösterse de, rahmetli Necip Hablemitoğlu’nun cinayetinde bu tür bulgulara rastlayamıyoruz. 2006 yılında Portakal Çiçek Sokak’ta yaptığımız 4 saatlik olay yeri incelemesinde kronolojik olarak o günün yani 18 Aralık 2002 Tarihinde gerçekleşen saldırının nasıl meydana gelmiş olabileceğinin çalışmalarını yaptık. Video kayıtlarında, cinayetten 2 saat öncesinde olay yeri yakınlarından, Diplomatik Yeşil Plakalı CC araçların geçmiş olduğunu tespit ettik. Cinayetten 2-5 dakika sonrası yine benzer şekilde CC Yeşil Plakalı araçların geçtiğini görmekteydik. Bu araçların çoğunluğunun ABD konsolosluğunda çalışanların araçları olduğu bilinse de, bunlar arasında 2 araç özellikle dikkatimizi çekmişti. Bu araçlarda CC yeşil plakalı araçlardı fakat alışılanın dışında ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna ait değil, ALMAN BÜYÜKELÇİLİĞİ’ne kayıtlı araçlardı. O bölgede hiçbir Alman Elçilik çalışanın ikamet etmemesi o dönemde, yapmakta olduğumuz araştırmalarda tezini desteklemekteydi. Bu tez ise, cinayetin Alman GSG Timleri tarafından işlendiğiydi.

“Neden Almanya? Neden GSG 9 Timleri?” diyeceksiniz. Necip Hablemitoğlu, ilk defa Siyasi Alman Vakıfları’nın kirli emellerini ortaya çıkaran değerli bir araştırmacıydı. O vakıfların Casusluk Faaliyetleri sürdürerek Türkiye’nin Üniter yapısını bozmak isteyen vakıflar olduğunu ilk ortaya çıkaran kişiydi. Ve bu iddialarını kanıtlayan bilgi ve belgeler ile donanımlı bir araştırma arşivine sahipti. O vakıfların yıllardır Türkiye’de PKK ve birçok illegal faaliyet gösteren örgütler ile Ergenekon vari yapılanmaları desteklediğini ortaya çıkarmıştı.

Talimat PULLAH’taki BND’nin merkezinden geliyordu. Cinayet, arkasında hiçbir iz bırakmamak şartıyla işlendi. Hedefi şaşırtmak içinse kendilerine hali hazırda günah keçisi bulmuşlardı. Suçu üstlerine yıkabilecekleri en iyi ve dikkat çekmeyecek hedef ise Fethullah Gülen ve oluşumu idi. Herşey gayet kılıfına uydurularak planlanmış, suçlu ilan edilecek kesim bulunmuş ve plan yürürlüğe koyulmuştu.

Cinayeti işleyenler, özel ekip GSG 9 Timlerindendi. Cinayet kusursuz işlenmişti ama ne ilginçtir ki, o GSG Timinde görev yapan 2 profesyonel suikastçi, bu cinayet işlendikten 4-5 sene sonra IRAK’ta bir bombalı saldırıda öleceklerdi.

Hablemitoğlu Cinayeti, en kısa sürede aydınlatılması lazımdır. Almanya’nın kirli bir oyunu olan bu cinayetinde acilen deşifre olması lazım. Alman Gladyosu’nun, Türkiye’deki derin yapılanmasına bir son vermemiz lazım. Bu cinayet aydınlatılmadığı sürece, Almanların kirli emelleri deşifre edilmediği sürece daha nice saygın vatan evladını bu yolda ŞEHİT vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Hiç yorum yok: