15 Şubat 2012 Çarşamba

Libya'ya saldırının gerçek nedeni ne?


Her ne kadar NATO güçleri Libyalıları 'özgürleştirmek' için Kaddafi'ye karşı savaş açtıklarını iddia etseler de birçok analist bunun sadece bir kılıf olduğunu düşünüyor.

The Daily Bell'in haberine göre Kaddafi'ye saldırının gerçek sebebi: 'Altın paralar'.

Kaddafi saldırıdan önce tüm Afrika ve müslüman dünyayı bir araya getirecek bir proje üzerinde uğraşıyordu. Bu proje ise dolar ve euro yerine islami para olarak da bilinen dinarları(altın paraları) kullanıma sokmaktı. Plana göre Libya petrolünü ve diğer kaynaklarını altın karşılığı satacak ve tüm Afrika ve İslam ülkeleri de Libya'yı takip edecekti.

Böylesine bir fikir dünyadaki tüm ekonomik dengeyi değiştirebilecekti.

Lakin NATO buna izin veremezdi ve derhal saldırı için komut verildi. Saldırı sırasında ise Kaddafi'nin sesi daha da gürleşti ve müslüman ve Afrika ülkelerine dolar ve euro'yu bırakıp gerçek değer olan altın paraya dönmeleri çağrısında bulundu.

The Daily Bell'in kurucusu ve baş editörü Anthony Wile'a göre dünyayı merkez bankacılığı sistemi ile yönetenler buna izin veremezlerdi çünkü altın paraya geçmek bu sistemin sonu demekti.

Esasen para sistemini koruma uğrunda kurban edilen tek lider Kaddafi değil. 

Saddam Hüseyin de 2000 yılında, petrol ticaretinde doları bırakacağını açıkladıktan hemen sonra aynı güçler saldırıya geçmişti.

Sitemizde defalarca yazdığımız üzere bugün bir grup para mafyası milletleri bankaları yoluyla soymaktalar. Bu düpedüz hırsızlık olmasına rağmen halkların 'para' konusundaki cahillikleri ve işbirlikçi devletler sayesinde sömürüyü sürdürebilmekteler.

Hiç yorum yok: