İsrail’in tarihi başkent olarak kabul ettiği Kudüs şehrinde Parlamento binasının yanında “Yüksek Mahkeme” binası bulunur. İsrail’in en önemli hukuk ve yargı kuruluşudur, İsrail Cumhurbaşkanı, Hükümet ve Parlamento ve baronun seçtiği 9 üye yönetim kurulunu oluşturur. Suç ve ceza sisteminin düzenlendiği “Anayasa mahkemesi” özelliğini de taşır. Yüksek mahkemenin dayandığı adaletin temeli de Tevrat’a dayanır.
Yüksek Mahkeme
1980’li yıllarda dünyaca tanınmış Yahudi asıllı Rotschild ailesinden Dorothy “Yüksek mahkeme binasını yaptırarak hükümete hediye etme” teklifinde bulundu. Zamanın Başbakanı Şimon Peres bu isteği kabul etti. Ve binanın yapımı 1992 yılında tamamlandı. Modern bir tasarım içinde Yahudi tarihinden simgelerin yer aldığı binada ince bir ayrıntı vardır: Binanın orta yerinde piramit şekli yükselir. Piramit’in tepesinde de dünyayı gören göz simgesi vardır. Yine binanın avlusunda Mısır’daki dikilitaş sütun şekli vardır. Yüksek mahkemenin iç kısmındaki salonlarda da Yine Yahudi tarihinden simgelerin yerleştirildiği bölümler vardır. Yüksek Mahkeme binasındaki simgeler burasının bir Mason tapınağı şeklinde tasarlandığını da gösterir. İki sütun ve Süleyman mabedi/tapınağı şeklinin yansımalarıdır bunlar. İsrail’in Eliat şehrinde de benzer şekilde Mason localarının yaptırdığı anıt vardır. Üzerinde pergel ve üçgen şekilleri bulunan.
İsrail Devleti’nin izlemiş olduğu politikanın hukuka ve adalete uygunluğu hakkında görüş bildirir yüksek mahkeme. 2006 yılı içinde Şimon Peres’in görev aldığı İsrail kabinesi veya hükümeti Güney Lübnandaki Hizbullah kamplarına saldırıya geçti. Tanklar binaları vurdu. Küçük çocukların cesetleri çıktı binaların altından. Benzer şekilde Ehud Olmert’in Başbakanlık yaptığı İsrail Hükümeti Aralık 2008 içinde Gazze’ye saldırdı. Gelişmiş uçakların, tankların, topların ve bombaların ölüm kustuğu Gazze’de tam bir insanlık dramı yaşandı. Çocukların ve bebeklerin bulunduğu binalar enkaz yığını haline geldi. Camiler, hastaneler saldırıdan nasibini aldı. İsrail’in gerçekleştirdiği “Teröre karşı mücadele değil doğrudan zulüm ve vahşet idi. Ve İsrail hükümetinin başbakanı Olmert, Dışişleri Bakanı Livni yapılanlardan dolayı “savaş suçu” işleyen kimselerdi. Bu süreç içinde İsrail’de evrensel hukuku savunduğu ileri sürülen Yüksek Mahkeme’den en ufak bir uyarı ve vicdanları sızlatan zulme karşı soruşturma yargılama gündeme gelmedi. Özetle Yüksek Mahkeme, İsrail’in yaptıklarını onaylıyordu. Medeni dünyanın tek süper gücü ABD’de yapılanları onaylayan açıklamalar yaptı. Dünya medyasında etkin olan Yahudi lobisinin ve yine son üç yüz yılda İngiltere-Fransa ve ABD’de yönetimleri perde arkasından yönlendiren Mason kuruluşları da “Yahudi ütopyası/hayalleri” üzerine çalışmalarını sürdürüyordu.
MASONLARIN YAZDIRDIĞI DÜNYA TARİHİ
Masonlar, 1789 Fransız devriminden sonra Evrensel İnsan Hakları Bildirisini kendilerinin hazırladığını ve Yeni çağı açan en önemli olayın bu olduğunu öğünerek anlatırlar. ABD’nin ilk kurucu başkanı George Washington’un da aynı zamanda bir Mason önder olduğu düşüncesini yansır tarihi belgelere. Bu bilgilerin ışığında Masonların yön verdiği “Dünyayı aydınlatma. Özgürlük, eşitlik, adalet” kavramlarının sadece çıkarları örten bir sis perdesi olduğu gerçeği ortaya çıkar.
TÜRKİYE’DEKİ MASONLARIN KILI BİLE KIPIRDAMADI
Osmanlı’nın son döneminde kurulan mason locaları, 1909 yılından itibaren yönetimde söz sahibi olmuştu. Mithat Paşa, Talat Paşa bilinen ünlü masonlar arasında idi. Günümüzde Türkiye’de iki farklı mason locası var: Üye sayısı 14 bini bulan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar ile Fransız ekolünün temsilcisi Özgür Masonlar Büyük Doğu locası. Birincisi İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir va Adana’da sanat,bilim, üniversite, iş dünyasında etkin insanlardan meydana gelmektedir. Ve bunlar medyada İsrail aleyhinde çıkan haberlerden bile rahatsızdırlar. Ruhlarını Yahudilere teslim eden masonların İsrail’in saldırıları karşında viski içerek tebessüm etmeleri ile. İsrail’de yönetimin Gazze müdahalesinde çok sayıda masum insanın vahşice kanının dökülmesine onay veren Yüksek mahkeme arasında bir bağlantı vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder