21 Şubat 2012 Salı

HABERAL’IN MASON KİMLİĞİNDEKİ “İSLAM FİRAVUNLARI” TEŞKİLATININ SIRLARI -Cezmi Yurtsever


Türkiye’de siyaset , medya ve eğitim alanında elde ettiği güç ile yönetimde söz sahibi olmak isteyen ve ERGENEKON davasının önemli sanıkları arasında yer alan Mehmet HABERAL’ın mason kimliğinin perde arkasında şaşırtıcı bilgiler ortaya çıkıyor.  Türkiye gibi halkının büyük çoğunluğu İslam inancına gönülden bağlı bir ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak isteyen Mehmet HABERAL’ın masonluk geçmişinde yer alan  bilgiler küresel mason  gücün İslam dünyasının en önemli merkezleri olan Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye’yi kontrol etme projesinin de bir parçası olarak da görülebilir. 

                                         Tarihçi Yurtseverin "HABERAL ve    MASONLUK DOSYASI,Muhteşem   Yalanlar kitabından 

Muhteşem Yalanlar kitabının kapağı

BELGELER MUHTEŞEM YALANLAR KİTABINDA YAYINLANDI
    Mehmet Haberal’ın Mason kimliğinin tarihi perde arkası belgeleri Muhteşem Yalanlar kitabının da ana konusu oldu.  1870’li yılların başlarında ABD’nin Newyork şehrinde kurulan ve kısa adı  Mekke Tapınakçıları ( Mekke Shriners) olan Mason kuruluşu  “A.A.O.N.M.S”gizemli şifresi doğrultusunda çalışmalarına başladı. Adı geçen şifrenin İngilizce kelimelerinin ilk harfleridir ve Türkçe  açılımı ise “  Eski Arabistan Düzeni Tapınakçılarının Soylu ve Gizemli Hizmetkarları” anlamına geliyor.  Masonlar dünyasında da kısaca “Shriners” (İslam tapınakçıları)  kod ismi ile  biliniyor.  Adı geçen Mason kuruluşu ilk tapınak binalarını Newyork şehrinde  İslam anlayışına uygun kubbeli ve giriş ön cephesi kabeye benzer olarak yaptırdı. Kurucu  Walter Fleeming ve James Florance’nin teklifleri doğrultusunda  sembolik kıyafet olarak  alın kısmında “İslam” yazısı bulunan Osmanlı fesi ni kabul ettiler.  Çalışmaları esnasında İslam öncesi Firavunları yücelten sembolleri benimsediler.   Hilal ve yıldızlı sembolün ortasında  firavun görüntüsü masonluğunda benimsediği kutsal üçgenleri mimaride kullanarak medeniyetler inşa etme anmayışını yansıtıyor.  Günümüzde ABD, Kanada ve Filipinler başta olmak üzere çok sayıda tapınak ve 400.000 yakın üyesi ile  kısa adı SHRİNERS (İslam Firavunları) teşkilatı sadece görünüşte İslami sembolleri kullanarak veya öyle görüntü vererek İslam inanç ve mensuplarını kontrol ve pasivize etmeyi amaçlayan küresel bir güç olarak çalışıyor.  Elde ettiğim bütün bilgi ve belgeleri Muhteşem Yalanlar kitabında yayınlamanın kutluluğunu hissediyorum.
                                       Newyork'ta "İslam Firavunları" Tapınak binası
                                          Tapınağın kabe şeklindeki giriş kapısı


                                       Üzerinde" Medine" ve La ileha İllallah yazıları bulunan giriş kapısı
Shriners veya İslam Firavunlarının gizemli logosu
                             Firavunun mutluluk verdiği gençler sembolü
HABERAL’IN MASONLUK  REFERENSI DA İSLAM FİRAVUNLARINDAN
   Rize doğumlu Mehmet Haberal, tıp alanında ihtisas yapmak üzere 1973 yılında ABD’ye geldi. Ve Shriners  (İslam firavunları) masonlarının yanık ve tedavi hastanesinde bir müddet çalıştı. Shriners’in liderlerinden başarı belgesi aldı. Türkiye’ye döndüğünde 1977 yılı içinde Ankara’da Büyük Doğu Mason locasına girdi. Haberal’ın Masonluğunun referans kaynağı ABD’deki SHRİNERS (İslam firavunları)  Teşkilatıdır.  Haberal’ın “Shriners” (İslam firavunları) mason topluluğunun prensipleri sayılan İskoç Riti’ne göre Türkiye’deki çalışmalarını sürdüren önemli bir eleman oldu. Sağlık ve Eğitim alanlarında ABD’deki SHRİNERS ( İslam Firavunları ) MASONLARI’nın  çalışma ve deneyimlerininin benzerini rol model olarak benimsedi.  Başkent Hastaneleri ve eğitim kurumlarının sembolü olan hemşire kurdelasına benzer şekil, Haber’ın açıklamasına göre” bilgilerin merkezde toplanması ve hızla etrafa ışık saçarak dağıtılması”olarak açıklanmış olsa da iç içe geçmiş üçgenler ve firavunların tapınak inşa etmesini de hatırlatan mason simgesidir. 
Haber'an Ankara'da Masonluğa giriş kaydı
Shriners (İslam Firavurları) teşkilatının Haberal'a verdiği sertifika
                     Başkent Hasanesinin logosu  
                                     Malta haçı şeklindeki mason logosu
    Ben buradan bir tarihçi olarak Haberal’a soruyorum: “Türkiye’de halkının inanç ve kültürüne bağlı bir yurttaş iseniz, lütfen ABD’de size masonluk referansı veren  SHRİNERS belgesini neden aldığınızı açıklayınız?. Eğer bu yaptığım açıklamaların doğruluğunu kabul etmiyorsanız ABD’den dönüşünüzde Ankara’da neden Masonluğu geçiş yaptığınızı açıklarsanız sevinirim.

Hiç yorum yok: