24 Haziran 2013 Pazartesi

İsrail Üstün Zekâlı Çocukları Parayla Alıyor



İsrail’in ülkemizin en değerli varlıkları olan üstün zekalı çocukları para karşılığı kendi ülkesine götürdüğü ortaya çıktı. 2011 yılında 34 aile; 2012 yılında 29 ailenin İsrail’e gittiği öğrenildi.

İsrail ve Amerika gibi emperyalist ülkelerin, en değerli varlıklarımız olan üstün zekalı çocuklarımızı para karşılığı kendi ülkelerine götürdüğü ortaya çıktı. 2011 yılında 34 aile; 2012 yılında 29 ailenin İsrail’e gittiği öğrenildi. Öğrencilerin, Amerika’da Dayton Okulları ile İsrail Ufuk Okulları’nda eğitim gördükleri belirlendi.

Ülkemizde çocukların üstün zekalı olup, olmadığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) aracılığıyla tanımlanıyor.

RAM’da çocuğa yapılan testin sonuçları eğer çocuk üstün zekalı ise üstünde “Çocuğunuz üstün zeka potansiyeline sahiptir” yazan kapalı bir zarfın içerisinde veliye, kuruma teslim etmesi için veriliyor. Daha sonra veli, çocuğunu üstün zekalı çocukların okuduğu İstanbul Ford Otosan İlköğretim Okulu’na gönderebiliyor. Bu noktada ise İsrail ve Amerika başta olmak üzere Kanada, İngiltere, Almanya, Hollanda, Güney Kore ve Çin gibi emperyalist ülkeler, farklı yollardan üstün zekalı çocukların bilgisine ulaşıyor ve aileleri ile irtibat kurarak, kendi ülkelerine davet ediyor.

VELİ A. K.: İSRAİL’DE İYİ BİR HAYAT VAAT EDİLDİ

Kızı üstün zekalıların okuduğu İstanbul Ford Otosan İlköğretim Okulu’nda okuyan A. K. isimli bir veli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, RAM’daki testin sonucunda çocuğunun üstün zekalı olduğunun belirlendiğini söyledi.

A. K., “Çocuğumun üstün zekalı olduğunun anlaşılmasından sonra üstün zekalı bir çocuğun en iyi nasıl eğitim alacağı konusunda araştırma yaptık. Çeşitli vakıf, dernek, internet sitesi ve kolej gibi kişi veya kurumlarla görüştük. Bu noktada ise iletişim bilgilerimizi nereden aldığını bilmediğim İsrailli bir yetkili benimle irtibat kurdu. Bu kişiyle yüz yüze yaptığım görüşmede, İsrail’de imkanların çok daha iyi olduğunu ve çocuğumun en iyi okullarda okuyacağını ifade etti. Bizi de İsrail’e davet ederek, iş imkanı ve iyi bir hayat vaat etti. Biz ise bunu kabul etmedik ama sonradan öğrendim ki, geçen sene 29 aile ondan önceki sene ise 34 aile İsrail’e gitmiş. Bu yetkili yine benimle irtibat kurarak, İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşüp, istersem yeniden davet alabileceğimi söyledi” dedi.

TEKDEN: DAHİ ÇOCUKLARIMIZ İSRAİL UFUK OKULLARI’NDA OKUYOR

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Kemal Tekden ise yaptığı açıklamada, İsrailli Yahudiler, İngilizler, Almanlar, Hollandalılar, hatta en son Güney Kore ve Çin’in üstün zekalı çocuklarla ilgili çok büyük miktarda yatırım yaptığını söyledi.

Tekden; “Bu ülkeler üstün zekalı çocukların ailelerine para vaat ederek, iş vererek, çocukları işte ‘dünya çapında okullarda okutacağız diyerek’ ve milli kimlik sahibi olamayan değerini daha öğrenemeyen çocuklarımız gidiyor başka ülkelerin eğitim kurumlarında, onların istediği şekilde yetiştirilebiliyor” diye konuştu.

Şu anda bu yetkililerden davetler gelen ve hatta daveti kabul edip, yurtdışında olan aileler bildiğini ifade eden Tekden, Türk olan bu ailelerin üstün zekalı çocuklarının Türkiye yerine şu anda Amerika Dayton Okulları ile İsrail Ufuk Okulları’nda eğitim gördüklerini belirterek; “Oysa bu çocuklar bizim ülkemizin de önünü açacak, dünya çapında başarılar getirecek çocuklar olmalıdır” şeklinde konuştu. İncekara: İsrail üstün zekâlıların peşinde TBMM Üstün Yetenekli Çocuklar Komisyonu Başkanı Halide İncekara da bir süre önce konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, üstün yetenekli çocuklarla dünya üzerinde en iyi İsrail ve Kanada’nın ilgilendiğini söylemişti. İncekara; “Özellikle İsrail, dünya ve Türkiye sokaklarında dolaşarak üstün yetenekli ve zekalı çocukları, buldukları yerde ülkelerine götürmek için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ediyor” demişti.

Hiç yorum yok: