-Temmuz 2912 sonlarında İstanbul’da Topkapı Sarayı ve Osmanlı Arşyivinde araştırmalar yaptım.
-Topkapı Sarayının ana giriş kapısı üzerinde ayyıldızlı Türk bayrağı şekli vardı.
-Belgeler ve görsel kitabelerden yaptığım araştırmalar sonucu Türk bayrağındaki Ay’ın hilal şekilli olmasının İslamiyette Hicret olayını, yıldızın beş parçalı olmasının da İslamın 5 şartına karşılık olduğunu tespit ettim.
-Bugünkü Türkiye bayrağı Osmanlı’dan kalan mirastır ve 1844 yılında kabul edilmiştir.
2012 yılı Temmuz ayında İstanbul’da araştırmalar yapmak üzere Osmanlı Arşivine geldim. Ve Topkapı sarayına da uğradım. Topkapı Sarayının “Babı Hümayun” adı verilen birinci kapısının alın kısmında “Ayyıldız” şekillerini gördüm. Bugünkü Türkiye Devleti bayrağının Osmanlı’dan miras kaldığı görüşlerini kanıtlayacak Arşiv belgeleri, Topkapı Sarayında bulunan bayraklar, nişanlar ve semboller üzerinde araştırmalarımı sürdürdüm. Günümüzde kullanılan Türkiye Devlet bayrağının anlamını tarihin derinliklerinden alan gizli şifreler i olduğunu öğrendim. Ve elde ettiğim bilgileri “Bayrağım” kitabında yayınladım.
BAYRAK’TAKİ HİLAL ŞEKLİNİ FATİH SULTAN MEHMET ÇİZDİ.
Türk bayrağındaki Hilal şeklinin çizimi ve gizli anlamı ile ilgili araştırmalarım esnasında Fatih Sultan Mehmet’in çocukluk yıllarında verilen eğitim çerçevesinde uzman hocalar geleceğin İstanbul fatihi olan Mehmet’e Hilal şekli çizmesini öğrettiler. Hilal, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret (göç) etmesi esnasında gökyüzünde ay “hilal” şeklindedir. Ve Osmanlı bayraklarındaki hilal şekli “İslam’ı ve Hicret olayını sembolize eder. Osmanlı’nın kullandığı 3 hilal şekilli bayrak İslamiyeti güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar bütün dünyaya yayma düşüncesinin karşılığıdır. Fatih sultan Mehmet Çanakkale boğazının Gelibolu sahillerine yaptırdığı Kilitbahir kalesini 3 hilal şeklinde yaptırmıştır. Osmanlı ve Türkiye bayraklarındaki hilal şekli Fatih Sultan Mehmet’in kalıcı kıldığı kutsal bir semboldür. Hilal “İslam” anlamına gelir.
AYYILDIZLI BAYRAK 1844 YILINDA KABUL EDİLDİ
Günümüzdeki Türk bayrağındaki Hilal ve Ayyıldız şekilleri Tanzimat reformları döneminde ve Padişah Abdülmecit zamanında 1844 yılında kabul edildi. Bayraktaki 5 köşeli bayrak “İslamiyetin 5 şartının karşılığı” olarak kabul edildi. Bayraktaki kumaşın al renkte olması ise “Vatanı savunma uğruna cihat mücadelesi verme ve şehit olma” düşüncesinin karşılığıdır. Özetle söyleyecek olursak 1844 yılında Osmanlı Devleti tarafından kabul ve uygulanan ve Türkiye tarafından da benimsenen ayyıldızlı al renkli kumaştaki “Hilal” İslam Peygamberinin Hicreti, 5 köşeli yıldız “İslamın 5 şartını”, al renkli kumaş ise “vatan uğruna şehit olma” düşüncelerinin karşılığıdır.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARİH KİTAPLARI PROĞRAMINA ALINMALI
Osmanlı’dan miras kalan Ayyıldızlı ve al renkli Türk bayrağı ile ilgili Okullarda duvarlara asılan 1389 yılındaki Kosova savaşı sonrasında şehit kanlarının göl olması ve geceleyin ay şeklinin yansıması görüşleri sadece hayali bir efsanedir. Tarihi gerçekleri yansıtmaz. O’nun yerine milli Eğitim Bakanlığı okullarda okutulan tarih kitaplarına Türk bayrağının gerçek anlamını açıklayan bilgilere yer vermesi gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder