21 Şubat 2012 Salı

ABD’NİN DEVLET MÜHRÜNDEKİ GİZEMLER -Cezmi Yurtsever


-ABD devlet mührü olarak kabul edilen mühür deki kartal görüntüsü dikkatle incelenirse 13 rakamının kumlanıldığı ortaya çıkar.

-Kartalın baş kısmındaki parlayan bir çelengi andıran simge içindeki 13 yıldız aynı zamanda iki üçgenin iç içe geçtiği Yahudi yıldızıdır. Dünya masonları tarafından da sık sık kullanılır.
-1 ABD doları üzerindeki piramit şekli ise dünyayı gören göz anlamına gelen mason düşüncesinin ürünüdür.
-ABD devlet mührü ve diğer anıtsal simgeler dikkate alındığında “Dünyayı Masonlar mı yönetiyor?” sorusu akla gelmektedir.


                                          
                                          DEVLET MÜHRÜNDEKİ KARTAL
                                        
                                          DOLAR ÜZERİNDEKİ MASON PİRAMİTİ
                                        
                                          Washington anıtı zirvesindeki mason piramiti
                                          ABD Kongre binası 

ABD’nin kuruluş yıllarında 1782 tarihinde kabul edildi, ülkenin temel simgesi olan mühür. Basit görüntüsü ile bir kartal ve onu çevreleyen simgeler yer alıyor mühür görüntüsünde. Görülen şekil aynı zamanda devlet arması olarak da kullanılıyor. ABD’nin mührünü kabul edilmesi ve kullanılmasının üzerinden uzunca bir zaman geçti. Ve yakın zamanlarda yapılan araştırmalarda bahsi geçen mühür ile ilgili gizemler ortaya çıkarıldı.  Mühür üzerinde yer alan Latince yazılmış “Plurubis unim” sözlerinin karşılığı “çoklukta teklik” anlamına geliyor. Çoğunluğun bir birlik olarak bir araya gelmesi gibi de görülebilir.
Kartalın ayaklarında ise farklı görüntüler var. Sağ ayağında yer alan oklar sayıldığında 13 rakamı ortaya çıkıyor. Bu sayının ilk anda çağrıştırdığı görüş ABD’nin kuruluşuna katılan 13 eyaletin güç birliği olarak görülebilir. Benzer şekilde Kartalın sol ayağında bulunan 13 yapraklı bir zeytin dalı da yine barışçı bir düşünceyle 13 eyaletin bir araya gelmesi gibi algılanabilir.
    Kartalın sağ kanadındaki tüylerin sayısı ise 32 rakamını vermektedir. Benzer şekilde sol kanatta da tüy sayısı 33’tür. Bu sayılar neden böyle tespit edilmiştir? Klasik masonlukta 33. derecenin karşılığı olmasın?

   KARTALIN BAŞINDA PARLAYAN YILDIZ BİR YAHUDİ SİMGESİDİR

   Kartalın baş kısmında yer alan çelenge benzer yıldızlar sayıldığında 13 yıldız bir araya gelmiş gibidir. Ancak dikkatle bakılırsa iki üçgenin iç içe geçtiği ve tarih boyunca Yahudiler tarafından kullanılan iki üçgenin birbiri içine girmesi gibidir. ABD’nen drevlet mühründeki kartal görüntüsünün her çizgisinde gizemli bir düşüncenin yansımaları vardır. Ama hepsinin ortak yanı kaynağını Tevrat’tan alan Süleyman tapınağının inşasında da kullanılan…Günümüzde İsrail Devletinin de  bayrak olarak kullandığı kutsal simgelerin yansıması olduğu görüşlerini canlandırmaktadır.

DOLAR ÜZERİNDEKİ PİRAMİT

ABD’nin devlet parası olarak kullanılan dolar üzerindeki piramit isme yine masonluğun her şeyi gören göz felsefesine uygun şekildedir. Piramit’in zirve kısmındaki parlayan göz ve onun da içindeki üçgen şekli Masonluğun gizemli dünyasındaki temel sembollerdir. ABD’nin devlet arması olan mühür şekli 1782 tarihinden beri kullanılmaktadır. ABD’nin para birimi olan 1 Dolar’ın kabul tarihi de 1935 yılıdır.

    ABD devlet mühründeki felsefeye uygun şekilde bir politika izlediğinin söylemlerini dünyaya sunmuştur. Onun kuruluşundan itibaren geldiği noktaya baktığımızda dünyayı yöneten bir süper güç olduğu doğrudur. Kuruluş felsefesini “Güç “ ve “Barış” kavramlarından alan ABD’nin dünyaya sunduğu yönetim modeli sonuçlar dikkate alındığında karmaşık çelişkili, güçsüzlerin ezildiği, dünyayı sömürgeleştirme anlayışının olduğudur.

Hiç yorum yok: