12 Şubat 2013 Salı

Mısırlı bir profesörden dinlediklerim-Yavuz Bülent Bakiler


Bundan 6-7 yıl evvel, bazı dostlarım bana dediler ki: - Mısırlı bir profesör, hararetle seni arıyor. İsmi Muhammed Harb. Aziz Mahmut Hüdai Vakfında kalıyor. Kendisini arasana bir. 
Mısır’dan tanıdığım tek kişi bile yoktu. Doğrusu merak ettim. Çıkıp verilen adrese gittim. Prof. M. Harb’i buldum. Bana dedi ki: 

- Ben Mısır’da, El Ezher üniversitesinde kopkoyu bir Türk düşmanı olarak yetiştim, yetiştirildim. İstanbul’a geldim ki, Osmanlı arşivlerini inceleyeyim ve Türklerin Arap dünyasına nasıl büyük zulümler yaptığının belgelerini bulayım ve o belgeleri bütün dünyaya göstereyim. Fakat ne oldu biliyor musunuz? Osmanlı arşivlerini inceledikçe hayretler içinde kaldım. Gözlerime inanamadım. O resmî belgeleri bir daha, bir daha okudum. Gördüm ki Türklerin Arap dünyasına hiçbir kötülükleri olmamış. Aksine Türkler, bütün Araplara kol kanat germişler. Arap toprakları için çarpışıp şehitler vermişler ve bizi katiyyen sömürmemişler. Üç almışlarsa, beş vermişler. Dünkü cehaletimden ve düşmanlığımdan utandım. Bazı dostlarımdan öğrendim ki, siz, Ankara Televizyonunda AVRUPA’DA TÜRK İZLERİ isimli bir program hazırlamışsınız. Bana o programı çok methettiler. Şimdi sizden, o programların kasetlerini almak istiyorum. Mısır’a gittiğimde, hem Türkiye’yi ve Türkleri anlatan yazılar yazmak istiyorum, hem de bizim televizyonlarımızda AVRUPA’DA TÜRK İZLERİ programlarını yayınlatmak düşüncesindeyim. Böylece Türklerin, İslâmiyete nasıl büyük çapta hizmet ettiklerini, İslâmiyetin nasıl bayraktarı olduklarını göstermek düşüncesindeyim! Bana yardımcı olur musunuz? 
Prof. Muhammet Harb’e istediği programın kasetlerini götürüp verdim. Sonra, onun Mısır’da nasıl bir çalışma içinde olduğunu bilmiyorum. Yalnız Türkiye’ye öfkeli bir Türk düşmanı olarak gelen Muhammed Harb, Mısır’a büyük bir Türk dostu olarak döndü. O kadar ki, kızını yüksek tahsil için İstanbul’a gönderdi. 
M. Harb’den önce de, sonra da tanıdığım Araplar oldu. Suriyeli bir Arap hariç hepsinden aynı iddiaları dinledim: 
- Türkler bizi çok sömürdüler! Türkler, Arap düşmanlarıdırlar! 
Bu safsatanın, bu rezil, bu bayağı, bu ahlaksız iddiaların sebebini Mehmet Akif, 90 yıl önce söylemiş ama okuyan, araştıran, öğrenen kim: 
“Ne Kürt elifbayı sökmüş, ne Türk okur, ne Arap 
Ne Çerkes’in, ne Laz’ın var, bakın elinde kitap 
Hülasa milletin efradı, bilgiden mahrum 
Lakin unutmamak lâzım: Zaman: zaman-ı ulûm!” 
Dün olduğu gibi bugün de zaman, ilim-irfan zamanıdır. Ama milletimiz okumamakta, öğrenmemekte hâlâ çok kararlı. Acaba günün birinde o PKK militanları ile şu BDP milletvekilleri de Prof. Muhammed Harb gibi gerçekleri görürler mi dersiniz!

Hiç yorum yok: