8 Mart 2012 Perşembe

Usame Bin Laden Made in Usa


Barack Hussein ObamaUsame Bin Ladin‘in imha edilmesini büyük bir başarı olarak açıkladı. ABD kamuoyu açıklamayı gerçekten öyle karşıladı. Ladin’in bir operasyonla öldürmek ABD’nin bir önceki Başkan Bush’tan beri en büyük amacıydı.
Oysa Bin Ladin tam bir ABD imalatı.
Ladin’i zengin bir ailenin çocuğu olarak Batı dünyasındaki sosyete mensubiyetinden alıp bir savaşçı olarak areneya süren ABD-Pentagon. Dahası, Bin Ladin Baba Bush‘un ortağı Usame Bin Ladin’in çarpıcı hayat hikayesine bakalım.
Afganistan’ın Sovyetlerle savaşında Ladin çok önemli bir Afgan Komutanı. ABD’lilerin göz bebeği. 1979′dan 1986′ya kadar süren savaşın ardından Ladin’in ülkesine kahraman olarak dönmesini ABD sağladı. Bundan sonra suların akışı değişiyor. ABD’nin Ortadoğu’daki stratejisi ile Ladin ters düşüyor ve çatışıyorlar.
11 Eylül saldırısının ardından ise, Ladin ABD’nin en büyük düşmanı. Aynen Saddam gibi. ABD, yıllarca Saddam’ı desteklemişti. Ardından işgal geldi ve Saddam’ı astı. Ladin’in de sonu malum. Bu noktada Ladin ile Baba Bush’un ortaklığını aktarmada fayda var.
Laden, George W. Bush’un Babası ile Şirket Ortağıydı.Çoğu Suudi Zengin Liderler ile Olduğu Gibi.Basitleşmiş Bir ABD Planı: Besle, Kullan ve Öldür.
Baba Bush (George H. W. Bush)
Usame Bin Ladin’in çarpıcı hayat hikayesine bakalım
Afganistan’ın Sovyetlerle savaşında Ladin çok önemli bir Afgan Komutanı. ABD’lilerin göz bebeği. 1979′dan 1986′ya kadar süren savaşın ardından Ladin’in ülkesine kahraman olarak dönmesini ABD sağladı. Bundan sonra suların akışı değişiyor. ABD’nin Ortadoğu’daki stratejisi ile Ladin ters düşüyor ve çatışıyorlar. 11 Eylül saldırısının ardından ise, Ladin ABD’nin en büyük düşmanı. Aynen Saddam gibi. ABD, yıllarca Saddam’ı desteklemişti. Ardından işgal geldi ve Saddam’ı astı. Ladin’in de sonu malum.
Derin Bağlantılar
1991 yılında Bank Of Credit Commerce International’ın (BCCI) hesaplarını kontrol eden maliye uzmanları 1 milyar dolarlık bir açık farketti. 73 ülkede 400′den fazla şubesi bulunan bankanın bu açığı izlendiğinde; firmanın para aklamadan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığına, Asyalı diktatörlerden ABD’li ve Avrupalı politikacıların desteklenmesine kadar bir dizi kirli işe bulaştığı tespit edildi. CIA ile bağlantısı bulunan BCCI’ın Pakistan’da 1500 kişilik bir eylem grubunu kullandığı da belirlendi.
Zamanla bahse konu olan açık 10 milyar dolara tırmandı. Skandalın kolları ABD Savunma Bakanlığı’ndan Nikaragua’daki kontralara; İngiliz Gizli Servisi MI6′den çeşitli Amerikan bankalarına değin uzandı. CIA, Bank for Credit and CommerceInternational’ın (BCCI). Pakistan’daki şubeleri aracılığıyla Afgan mücahitlerine 2 milyar dolar para akıtmıştı. Banka, uyuşturucu satıcıları, gizli servisler ve teröristler tarafından da kullanılıyordu. Eski başkan Bush’un sahibi bulunduğu petrol şirketinin yöneticiliğini yapan Suud’lubanker Halid bin Mahfuz, 1999 ocağında Taif’te CIA tarafından göz altına alındı.
Suudi Banker Khalid bin Mafhouz
Konu Usame Bin Ladin’le ilgiliydi ve Mahfuz’un Ladin’e Bank Of Credit Commerce Internationl BCCIaracılığıyla destek verdiğinden şüpheleniliyordu. Mahfuz, BCCI’nın hisselerinin beşte birini elinde bulunduruyordu. Gladio’dan İrangate’e kadar en en pis işlerde parmağı bulunan BCCI’ınbüyük ortağı Mahfuz’un Bush’ların kadim dostu hatta iş ortağı olduğu ortaya çıkınca büyük bir skandal patlak verdi. 1987 yılında Mahfuz’un ABD’deki temsilcisi Abdullah Taha, Baksh Harken Enerji, Spectrum 7 ve Arbusto’yu satın aldı.
Bu şirketlerin ortak özelliği hepsinin sahibi ve yöneticisinin bizzat baba ve oğul Bush’lar olmasıydı. Ladin’in babası Salim bin Ladin‘in İngilizlerle arası çok iyiydi. Selman bin Ladin sadece prensler ve kralların üye olabildiği Club1001′e alınan dört Suudiden birisiydi. Salim bin Ladin,1979′da Zapata Oil ve Arbusta Ltd şirketleri aracılığıyla zamanın Teksas Valisi George Bush‘un da ticaret ortağıydı. Dünya işleri böylesi yamandır.
Usame Bin Laden Kimdir?
Çok zengin Suudi Arabistanlı bir ailenin çocuklarından biridir. Usame bin Ladin’in kökü Güney Yemen’de Hadramut’tur. Babası Muhammed 1930′da geldiği Suudi Arabistan’da hızla yükseldi ve zamanla Ortadoğu’nun en büyük müteahhitlerinden biri oldu. 1968′de kaza sonucu öldüğünde mirası11 milyar dolardı.
Laden (sağdan ikinci) Dil Eğitimi İçin Bulunduğu Oxford Günleri, İngiltere, 1971.
Laden (sağda) ve İspanyol Kız Arkadaşlar, 1971.
Genç yaşta Müslüman Kardeşler teşkilatının fikirlerinden etkilenen Usame bin Ladin, 1979 Aralık ayında, arkadaşı olan Suudi Gizli Servisi Şefi Prens Turki bin Faysal tarafından Pakistan Peşaver’e yollandı. Buradaki kamplarda, başta Arap ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki İslâmcı gençler birer uzman savaşçıya çevriliyordu. Beş ülkenin birlikte üstlendiği bu çalışmanın sorumluluğu Pakistan Gizli Servisi ISI’deydi, yürütücüsüyse Filistin asıllı Abdullah Azzam’dı.
Azzam’a asistanlık yapan Usame bin Ladin, bizzat savaştı; hatta Celalabad yakınlarında yaralandı. 1986′da kendi kamplarını kurdu. Kurumsallaşmasının temelini 1988′e doğru gönüllüler hakkında bilgileri içeren bir veritabanı kurarak attı. Bu bilgisayar kayıtlarından hareketle ‘El Kaide‘ adlı bir yapılanma ortaya çıktı. Suud rejimi, cihadı her yere yaymak isteyen bu kişiden korkmaya başladı ve 1989′da pasaportuna el konuldu.
Haziran 1990‘da Saddam Kuveyt’e girince Usame bin Ladin, Suudi sınırlarının korunması görevinin kendisi ve tabanına verilmesini istedi. Kral Fahd Amerikan askerlerini çağırınca çok öfkelendi; önce Pakistan’a, ardından Afganistan ve nihayet Sudan’a gitti. Artık Pakistan’da istenmeyen ve kendilerine yer arayan binlerce cihatçıyı Sudan ve Yemen’e yerleştirdi, onlara birçok ülkede iş buldu.
ABD’ye karşı ilk cepheyi Somali’de açan ve 1994‘te Suud vatandaşlığından çıkarılan Usame bin Ladin, uzun bir süredir, iktidarı almalarına epey yardımcı olduğu Taliban’ın himayesinde Afganistan’da yaşıyor.
11 Eylül saldırılarından sonra hedef haline gelen Ladin öldürülme ihtimaline karşılık yazdığı vasiyetinde El Kaide’nin devamı için en uygun gördüğü ismi Halid bin Kasım olarak belirtmiştir.
Usame bin Ladin’in ölümü
Amerikan AP haber ajansına göre, ABD’li bir yetkili, askeri operasyonla öldürülen Usama Bin Ladin’in cesedini okyanusa attıklarını söylemiştir. İlk operasyonda Pakistan’da kışlanın yanında büyük bir evde bir helikopter saldırısıyla CIA tarafından öldürülmüştür. Cesedini hiçbir devlet almak istemediğinden dolayı cesedi denize atılmıştır.
Ladin’in Yayınlanan Ceset Görüntülerinin Bilgisayarda Hazırlardığı Ortaya Çıktı Şimdi İse Ceseti Kayıp!

Hiç yorum yok: