15 Şubat 2013 Cuma

Papa’nın istifası ve Vatikan-CIA- İran üçgeni


Araştırmacı Aytunç Altındal’dan Papa’nın istifası ve Vatikan-Ağca ilişkileri hakkında ilginç açıklamalar.


Vatikan ve Hıristyiyan dünyası ile ilgili araştırmaları ile tanınan araştırmacı yazar Aytunç Altındal,  Papa Benedikt'in istifası ve Vatikan'ın esrarengiz ilişkileri hakkında ilginç tespitlerde bulundu .

aHaber öğlen ajansında Papa Benedikt'in istifasını değerlendiren Altundal, Vatikan ve İran'daki Ayetullahların bazı konuarda birlikte hareket ettiklerini saundu. 
 
"SURİYE'DEKİ PİSKOPOS'U İRAN GÖREVDEN ALDIRDI"
 
İşte Altundal'ın iddiaları: 
 
"Suriye'deki piskopos Vatikan tarafından görevden alındı. Bu iş İran'ın isteği ile oldu. Çünkü Suriye'deki piskopos Türkiye'deki laikliği savunuyordu ve 'Suriye'de Türkiye tipi bir liaklik olursa biz razıyız' diyordu.  Suriye'de 1.1 milyon Hıristiyan var. Ama o adamı Vatikan hemen görevden aldı Şiiler istediği için. 
 
Türkiye'nin dış politikasında Vatikan'ın rolü hemen hemen sıfır düzeyinde. 'Vatikan yapsa ne olur, yapmasa ne olur' anlayışı hakim. Ama gerçek böyle değil. Vatikan çok büyük işleri bitiriyor. Türkiye'nin 1. Dünya Savaşı'ndan arabulucu olarak kullandığı yer İsviçre ve Vatikan'dır. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra da böyledir. Vatikan ve İran ilişkilerine çok dikkat etmek gerekiyor. İran'ı monite eden ülkelerden biri Vatikan. İran2ın yapamadığı bir çok istihbaratı Vatikan yapıyor.
 
AĞCA-VATİKAN İLİŞKİSİ
Mehmet Ali Ağca'nın Papa suikasti ile ilgili de iddialarda bulunan Altundal, "Ağca bir tetikçi. Kimin adına hareket ettiğini bilseydi zaten bugüne kadar söylerdi. 20 sene hücre hapsinde yatıp da konuşmayacak adam yoktur dünyada. Ağca kendisini kullananı bilmiyor. Başlangıçta 'Bulgarlar yaptırdı' dedi. Şimdi çıktı 'Ayetullah yaptırdı' diyor. Ama benim anladığım kadarıyla bu olayı Vatikan'ın içindeki bugün artık iyice ortaya çıkmış olan güçler arası savaşta kullandılar. O gün Vatikan'da rahip Morlion diye bir adam vardı. Bu rahip Morlion çok esrarengiz bir adamdı. Gençliğinde komünistmiş, sonrasında Vatikan istihbaratının başına geçen bir papaz olarak ortaya çıktı. CIA ile birlikte çalışıyordu. CIA-Vatikan arasında aracılık yapan bir adamdı. Ağca Roma'da 'Bulgar Todorov'la görüştüm' diyor. Biz o eve gittik baktık. Rahmetli Uğur Mumcu ile bu olayın filmi de yapılacaktı. Ağca'nın dediği doğru. Todorov o adreste oturuyor. Ama Todorov 2. katta oturuyor, Ağca 3. kattaki bir daireye girdim ve Todorov'la görüştüm' diyor. Gerçekte karşısına çıkan ise Rahip Morlion' dedi. 
 
Altundal, Papa Jean Paul'un Papa'nın kulağına ne demiş olabileceği yönündeki soruya ise "Allah kurtarsın demiş olabilir" diyerek esprili bir yanıt verdi.
 
Aytunç Altındal, Papa Benedikt'in İstifasını Değerlendirdi
 
Hıristiyanların ruhani lideri Papa 16. Benedictus'un, görevi bıraktığı açıklandı. Papa görevini bırakma gerekçesini Kardinaller Koleji'ne bildirecek.Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un görevi bırakacağı duyuruldu. Vatikan sözcüsü Federico Lombard, Papa 16. Benediktus'un, 28 Şubat 'tan itibaren görevi bırakacağını açıkladı. Açıklamanın ardından Papa 16. Benediktus'un, bu sabah Vatikan'da katıldığı Otrantolu denizci askerlerin azizlik mertebesine yükseltilmesi töreninde Latince yaptığı açıklamada, ' Kilise'nin iyiliği için bırakıyorum ' dediği bildirildi.
 
Vatikan ' da Otrontolu bir denizcinin azizlik mertebesine yükseltilmesi için Kardinallerin katılımıyla yapılan törenin sonunda Latince olarak bizzat görevi bırakacağını açıklayan Papa 16 ' ncı Benedict, kararı çok düşündüğünü belirterek, “Kilisenin iyiliği için” görevi bıraktığını söyledi.
 
Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi yaptığı basın toplantısında Papa 16 ' ncı Benedict ' in görevi bırakacağını teyid etti. “Törenin sonunda, kendisi Latince olarak görevden ayrılacağını açıkladı” dedi. Açıklamanın toplantıda bulunan herkesi şok ettiğini dile getiren Lombardi, Papa ' nın yaşı nedeniyle yönetim görevini yeterince iyi yerine getiremediği gerekçesiyle görevi bıraktığını dile getirdi.
 
Vatikan ' da Papalık koltuğu 28 Şubat 2013 günü yerel saatle 20.00 itibariyle boş kalacak. 16 Nisan 1927 günü doğan Papa 16 ' ncı Benedict ' in yaşı nedeniyle görevi bırakacak. Kilise kurallarına göre bir Papa ancak kendi özgür iradesiyle görevi bırakabiliyor. Görevden alınamıyor ya da uzaklaştırılamıyor.
 
GEREKÇESİNİ KARDİNALLER KOLEJİ'NE AÇIKLAYACAK
 
Vatikan, yaklaşık bir yıldır özel belgelerin Vatikan'dan sızdırılması skandalıyla çalkalanıyordu. Papa 16. Benedikt'in özel yazışmalarını ve merkeze ait önemli bilgileri basına sızdırdığı anlaşılan Papa'nın sivil hizmetkarı Paolo Gabriele gözaltına alınmış, olaya bazı yüksek din adamları ve görevlilerin de karıştığı iddia edilmişti.
 
Yaşananlardan kendisini sorumlu tutan Başbakan Bertone'nin istifa girişiminin Papa tarafından reddedildiği ancak olaydan büyük üzüntü duyan Papa'nın istifa edebileceği geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana İtalya basınında konuşuluyordu. Papa'nın görevi bırakma gerekçesini Kardinaller Koleji'ne açıklayacağı bildiriliyor.
 
DAHA ÖNCE 'İSTİFA EDEN' PAPALAR
 
Papalık tarihinde daha önce iki kez görevi bırakma örneği yaşandı. İlkinde iki yıl papasız yaşanan bir karışıklık sürecinin ardından Papa seçilen 5. Coelestin 1294'de görevi bıraktı.
1415'te ise bu kez Papa 12. Gregory muhaliflerinin zorlaması ile görevinden ayrıldı.
 
7 sene önce gideceğini bilmişti!
 
Vatikan'ı en iyi bilen yazar Aytunç Altındal, "Papa'nın istifası"nı Aktuel.com.tr'ye değerlendirdi
 
İnternet sitelerinin, cep telefonlarına düşen SMS'lerde, televizyonların SON DAKİKA altyazılarında herkes o cümleyle şok oldu: "Papa istifa etti!" Sanki Melekler ve Şeytanlar kitabından fırlamış bir tuhaflıktı bu. Sahi Papa istifa edebilir miydi? En son istifa eden Papa'nın Celestine V ve yılın 1294 olduğunu düşünürsek çok alışılmadık bir durum olduğu muhakkak.
 
Aktuel.com.tr Papa ve Vatikan denince akla gelen en iyi kaynak yazar Aytunç Altındal'a ulaştı ve Papa 16. Benediktus'un, 28 Şubat'tan itibaren görevi bırakacağı açıklamasının perde arkasını sordu. Joseph Ratzinger, görevlerinden çekilme sebebini her ne kadar sağlığına bağlasa da yazar Aytunç Altındal istifasının sebebinin asıl nedenlerinin bunlar olmadığını düşünüyor.
 
"PAPA İSTİFASINI TANRIYA MI VERECEK?
"Papa'nın iki şapkası vardır... Biri Vatikan'ın Devlet Başkanı olması, bir diğeri ise ruhani lider olması... Dolayısı ile Papa istifasını Vatikan Devlet Başkanlığı'ndan yaptı. Ayrıca ruhani liderlikten de çekildi. Papa zaten her şeyden sorumlu kişi. İstifasını kime verecek? Tanrıya mı verecek? Onun mu onayını alacak?
 
"PAPA'NIN ÇEKİLECEĞİNİ BİLİYORDUM"
Gerekçesinin ise sağlığından dolayı olduğunu söylüyor ama öyle olmadığını düşünüyorum. Benedict adını alan Papa'lar geçiş dönemi Papalarıdır. Yani bir dönem zorunlu olarak iş başına gelirler. Olayların üstünü örtbas etmek için görevlerinin başında dururlar. 2005 yılında bir kitabımda Papa görevinden 5-8 yıl arasında çekilecek demiştim. Gelin görün ki bu da oldu!
 
"PAPA'NIN İSTİFASININ GERÇEK SEBEBİ ÇOCUK TACİZİ VE YOLSUZLUK!"
Ben Papa'nın gidişinin 3 nedeni olduğunu düşünüyorum;
1) Vatikan'da banka ve yolsuzluk olayları var ve bu büyük etkenlerden biri...
2) 4550 küçük çocuğa papaz ve piskoposlar tarafından taciz olayları var. Papa'nın görevi bunları örtbas etmek fakat o bunları başaramadı ve daha kötü bir hale geldi.
3) Eskiden davalara Vatikan'ın kendi mahkemesi bakıyordu 2006 yılından beri sivil mahkemeler kuruldu. Bu davalara artık bu sivil mahkemeler bakıyor. Sayısız davalar açıldı ve yaklaşık 580 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldılar. Papa'nın görevi bunları engellemekti ama başaramadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder