26 Temmuz 2012 Perşembe

Bizim Mahallede Ramazan -Cemal ADEM


K-Bankası, ramazana özel faizli kredi gibi resmen müslüman halkla dalga geçen reklamlar yapmayacaklarını bildirdi.

Türkiye’nin en zenginlerinden ünlü işadamı Ahmet Bey servetinin yarısından fazlasını infak edeceğini açıkladı. Ahmet Bey, yüzde iki buçuğun ‘cimrinin zekatı’ olduğunu ve bu hareketinin diğer tüm zengin işadamlarına örnek olmasını dilediğini belirtti.
***
Ünlü sanayici Kemal Bey işçilerin maaşlarını arttırdığını açıkladı.  Ve ekledi: ‘’Peygamber efendimiz işçilerinizi yediklerinizden yedirin, giydiklerinizden giydirin diye öğütlüyor. Bunu öğrendikten sonra kendim marka takım elbiselerle dolaşırken, işçimin ucuz kıyafetler almaya bile zor yetecek maaş almasının doğru olmadığı düşünmeye başladım. Binlerce kez tövbe ettim ve bundan sonra şirketin karlarını adil olarak işçilerimle paylaşmaya karar verdim. Yıllarca işçileri benzin, makina yağı gibi basit bir masraf olarak gördüğümden utanç duyuyorum. Amacım, onlara insanlıklarını geri verip kendi insanlığımı kazanmak.. ‘’
***
Özgürlük gazetesi bu ramazandan itibaren haber adı altında pornografik görüntülere yer vermeyeceğini açıkladı.
 Gazetenin genel yayın yönetmeni Ertan Özkelek ve yazar Ayşe Yamyam artık Türk halkının ahlakını bozmaya çalışmayacaklarını ve halkı birbirine düşürmeyeceklerini söyleyerek bunca zamandır hizmet ettikleri İsrail’e artık hizmet etmeyeceklerini açıkladılar.
Ayşe Hanım, özgürlük adı altında yıllarca ahlaksızlığı yaydıklarını ve bundan çok pişman olduğunu ifade etti.
***
Türkiye’nin en büyük içecek firmalarından olan Z-Kola artık din tüccarlığı yapmayacaklarını ve reklamlarında Ramazan’ı kullanmayacaklarını duyurdu.
***
Bu haberi izleyen saatlerde ise K-Bankası,  ramazana özel faizli kredi gibi resmen müslüman halkla dalga geçen reklamlar yapmayacaklarını bildirdi.
Bankanın genel müdürü ise böylesine iğrenç bir sistemin içinde yer almayı artık vicdanının kabul etmediğini ve istifa ettiğini açıkladı. Soluğu Eyüp Sultan’da alan müdürümüz saatlerce secdeye kapandı ve Allah’tan af diledi.
***
Komşumuz Rıfkı beyler TV’deki ahlak bozan programları seyretmeyi bırakmışlar. Artık geceleri ailece beraber Kur’an tefsiri okuduklarını ve ayetler üzerinde kafa yoruyorlarmış.
Rıfkı Bey, iftar sofrasında midelerini şehvet ateşiyle doldurmadıklarını ve böylece iftar sonrasında rahatlıkla ibadetlerini yapabildiklerini belirtti. Rıfkı Beyler bu ramazanda yemeğe içmeğe karşı duydukları şiddetli şehvete son vererek Allah’a yakınlaşmayı umuyorlarmış.
***
Hayırlı ramazanlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder